La inscripció a l’Escola d’Estiu té un preu de 25 € i de 20 € per socis i sòcies de Saó. Amb aquesta inscripció es poden fer dos cursos/itineraris virtuals de 30 hores acreditats pel Departament d’Educació. El curs/ itinerari de 30h inclou algunes activitats generals de l’escola (conferència inaugural, una xerrada/taller sobre el hip-hop com a eina educativa, un taller sobre xarxes socials, fake news i dinàmiques d’exclusió, i una taula rodona de cloenda de reflexió sobre l’educació de persones adultes) més el curs específic escollit i la possibilitat de participar en altres activitats organitzades ep la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.
ACTIVITATS
Amb la inscripció a l'escola d'estiu, a part del curs al que us matriculeu, també podreu gaudir de les següents activitats virtuals que seran obligatories per assolir els itineraris de 30h reconeguts pel Departament d'Educació. Totes les xerrades quedaran gravades i podran ser visinades posteriorment al campus virtual de l'escola d'estiu.
Dilluns 5 de juliol a les 11h - Conferència inaugural - Una pedagogia radical de l'amor: Una proposta Freirana de la praxi encarnada a càrrec d'Antonia Darder - https://youtu.be/2qkt15J4dms
Antonia Darder és especialista internacional en l'obra de Paulo Freire, educadora, escriptora, activista i artista. Té la Càtedra d'Ètica i Lideratge Moral a la Universitat de Loyola Marymount a Los Angeles i és professora Emèrita de Polítiques Educatives, Organització i Lideratge a la Universitat d'Illinois.
Dimarts 6 de juliol a les 10h – Xerrada – El Hip-Hop com a eina educativa
Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els seus tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés creatiu del qual els protagonistes no són els talleristes sinó aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés. Versembrant és Filosofia de la praxi feta rap.
La presentació d’aquesta experiència serà a càrrec de l’Alba (Bittah) i el Pau Llonch, educadors i cooperativistes de Versembrant.
Dijous 8 de juliol a les 10h – Taller – Xarxes socials, Fake News i dinàmiques d’exclusió: Com ho treballem?
El món educatiu actual està travessat, com tota la nostra societat, per les xarxes socials. Aquests nous instruments canviants i dinàmics s’han convertit en el terreny de joc preferit per les notícies falses que, ja siguin fomentades per grans centres de poder com la Casa Blanca o per companys i companyes de classe, poden generar dinàmiques que provoquen odi o exclusió vers l’altre. En aquest context les persones dedicades al món de l’educació cal que reflexionem sobre el què i sobretot el com hi actuem. Amb aquest taller es buscarà plantejar noves preguntes, cercar algunes respostes i treballar eines i dinàmiques educatives que ens permetin incidir en aquest fenomen.
El taller el dinamitzarà el Sergi Amat, educador social, membre de l’equip organitzador de l’escola d’estiu i professor de persones adultes al barri Besòs i el Maresme.
Divendres 9 de juliol a les 11h – Taula rodona: Educació de persones adultes: reforma o ruptura? – https://youtu.be/UiFeBzrYUzI
L’educació al llarg de la vida està sempre en constant evolució, pensant-se i repensant-se. Qui sentit i quin valor li donem? Cal una reforma del model actual o és necessària una ruptura?
Volem tancar l’escola reflexionant-hi amb el Xavier Besalú, doctor en pedagogia i professor a la universitat de Girona, Jordi Graupera, doctor en filosofia i professor universitari i la Maria Truñó, llicenciada en ciències polítiques i actual comissionada d’educació de l’ajuntament de Barcelona.
OFERTA CONJUNTA D’ESCOLES D’ESTIU DE LA FEDERACIÓ DE MOVIMENTS DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA
Amb la inscripció a l’escola d’estiu de l’educació de les persones adultes podreu participar de totes les activitats de l’oferta conjunta d’escoles d’estiu de la Federació de moviments de renovació pedagògica. Si feu dos cursos a l’escola d’estiu haureu d’assitir a quatre de les activitats d’aquesta programació per tal d’assolir les 30h d’itinerari reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat.